Groei-en veerkracht 2-daagse

Ontdek hoe een groeimindset leidt tot een passie voor leren en hoe veerkracht je helpt om makkelijker met tegenslag om te gaan. Beiden maken ze je sterker van binnenuit!
blij met mij academie handen
Data
6 februari 2023 en 
27 maart 2023
Begeleiding
Anke Van Oevelen
Kosten
€425,- excl. 21% btw

Praktisch

Verschil tussen vast -en groeidenken en hoe deze mindsets herkennen
Locatie: Hilvarenbeek (NL)
inzicht in hoe veerkracht werkt en hoe je actief aan veerkracht kan bouwen 
Hoe groeidenken en veerrkacht stimuleren bij kinderen / jongeren
Wat is de theorie achter talentgedreven werken veerkracht ontwikkelen en groeidenken?
Aanmelden

Een groeimindset leidt tot een passie voor leren

Veerkracht maakt je sterker van binnen uit

Verken op 1 dag wat groeidenken is, en hoe je vastdenken erkent.
groeizinnetjesblij met mij academie voorraad veerkracht voor je kind in ontwikkeling
Wat?
dag1: Groeidenken is jezelf zien als iemand die kan leren en veranderen. Groeidenken is een mindset, een manier van denken, die zich bijvoorbeeld toont in het aangaan van uitdagingen, in aan de slag gaan met feedback en in langer oefenen en meer doorzetten. En het beste nieuws is: groeidenken kan je leren.
Kinderen en volwassenen die leren groeidenken (of zich bewuster worden van het groeidenken dat ze al doen) genieten van moeilijke opdrachten, zien dat fouten maken een deel van het proces is en blijven gemotiveerd – ook als het lastiger wordt.

Dag 2: Veerkracht kan je zien als het vermogen om makkelijker om te gaan met tegenslagen en sneller weer recht te veren. Het goede nieuws is dat we ook aitef kunnan bouwen aan veerkracht. We kunnen kinderen niet behoeden voor tegenslag maar we kunnen hen wel helpen om aan hun veerkracht te bouwen, zodat ze makkelijker om kunnen met tegenslag en sneller rechtveren bij moeilijkheden. Daardoor ontwikkelen ze een breder assortiment om uit te reageren. Ze staan steviger in het leven. Veerkrachtige ouders, leraren en begeleiders kunnen vanuit een breder assortiment reageren op kinderen en hen ook in moeilijkere situaties makkelijker begeleiden. Tijdens deze dag gaan we actief aan de slag met de 4 positieve eigenschappen die we allemaal in ons hebben en verder kunnen oefenen: hoop, optimisme, (zelf)vertrouwen en veerkracht. Op deze manier kunnen kinderen sterker van binneuit worden. 
De workshop
In deze workshop van 2 dagen verkennen we wat groeidenken is, en hoe vastdenken eruit ziet, bij onszelf en bij anderen. We leren hoe je groeidenken kan stimuleren, in groep, in de klas, in de therapiesessie, in je gezin of bij jezelf. We maken ook kennis met het "psychologische kapitaal". 4 Positieve eigenschappen die we allemaal in ons hebben en die we kunnen verder laten groeien: hoop, optimisme,(zelf)vertrouwen,veerkracht. In deze tweedaagse leer je heel praktisch hoe je jouw groeidenken en de 4 positieve eigenschappen bij jezelf verder kan ontwikkelen maar ook in je werk met kinderen en ouders. 
Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor leerkrachten, zorgleerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, ouders, directies, kindercoaches… Iedereen die het leerproces van kinderen positief wil stimuleren. 
Concreet
Je gaat naar huis met een goede kijk op groeimindset en veerkracht zowel vanuit de theorie als door concrete oefeningen, én met een pak onmiddellijk toepasbare inzichten en methodieken voor jezelf, je privé- en je werkcontext.

Groeidenken kan je leren.

Schrijf je nu in.
19
Data in Driebergen
169
Data in Lier
9 & 23 november 2021
Deze data zijn vol, je kunt je niet meer aanmelden. Je kunt wel een mailtje sturen, zodat we je op de wachtlijst kunnen plaatsen.
9 & 16 december 2021
Deze data zijn vol, je kunt je niet meer aanmelden. Je kunt wel een mailtje sturen, zodat we je op de wachtlijst kunnen plaatsen.
7 & 14 januari 2022
Aanmelden en betalen
21 & 28 februari 2022
Aanmelden en betalen
24 & 31 maart 2022
Aanmelden en betalen
23 & 30 mei 2022
Aanmelden en betalen
14 & 21 juni 2022
Aanmelden en betalen
23 sept & 7 oktober 2021
(Live in Lier / indien Corona maatregelen online)
Aanmelden en betalen TGW oktober 2021
19 nov & 3 dec 2021
Deze data zijn vol, je kunt je niet meer aanmelden. Je kunt wel een mailtje sturen, zodat we je op de wachtlijst kunnen plaatsen.
Aanmelden en betalen TGW november 2021
7 & 14 december 2021
Online
Aanmelden en betalen TGW december 2021
11 & 18 februari 2022
In Lier
Aanmelden en betalen TGW februari 2022
17 & 24 maart 2022
In Lier
Aanmelden en betalen TGW maart 2022
22 & 29 april 2022
Online
Aanmelden en betalen TGW april 2022
9 & 16 mei 2022
In Lier
Aanmelden en betalen TGW mei 2022
3 & 9 juni 2022
In Lier
Aanmelden en betalen TGW juni 2022

Onze webshop

In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt om meer te weten, te leren of toe te passen.
Blij met Mij Academie © 2023 Een talentenbundeling van Grootsklein (NL) en Cominz (BE)
Top crossmenu