Talentgedreven Werken met Kinderen en Jongeren

Tweedaagse training - Ontdek de talenten die ieder kind uniek maken.
talentgedreven werken met kinderen je kind terug gelukkig en goed in vel blij met mij academie
Lesgevers
In Vlaanderen (Lier) wordt deze opleiding verzorgd door Elke Busschots, in Nederland (Driebergen) door Els Pronk
Kosten
€450,41,- excl. 21% btw, incl talentenkaarten, koffie, thee en lunches. De dagen starten om 9.30 uur, met inloop vanaf 9.15 uur, tot 17 uur.

Inhoud van tweedaagse

Wat is de theorie achter talentgedreven werken en groeidenken?
Hoe neem je een talentinterview af?
Hoe gebruik je de talentkaartjes en vele andere talent-werkvormen?
Hoe gebruik je groeitaal en groeizinnetjes?
Hoe ontdek je talent áchter gedrag dat het eerst in het oog springt?
Hoe betrek je de kring van een kind in het ontwikkelingsproces?

Werken met talenten gaat verder dan kijken waar een kind goed in is.

meisje en hond in gele hangmat
Wat zit er onder zichtbaar talent?
Niet het goed zijn in voetballen is het talent, maar hoe het komt het dat een kind goed is in voetballen. Het gaat om de onzichtbare talenten, die maken een kind authentiek!
“Ik ben een echte meetrekker, want als we aan het verliezen zijn, weet ik mijn hele team weer op te peppen!”
Voor wie?
Graag helpen we kindercoaches, leerkrachten, begeleiders en andere professionals op weg, hoe ze deze talenten bij kinderen kunnen ontdekken en hoe dat helpt om zelfvertrouwen bij kinderen en hun kring te laten groeien. In de opleiding staat de theorie van de positieve psychologie, de talentenbenadering en de mindsettheorie centraal.
Doel?
De opleiding is ook bedoeld om je eigen focus rondom het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talenbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?
Concreet
Daarnaast willen we je meenemen en inspireren in de manier waarop wij met kinderen, ouders en leerkrachten werken. 

Heel concreet, zodat je de volgende dag zelf meteen kunt beginnen met het ontdekken van talenten en met het laten groeien van zelfvertrouwen en veerkracht.
 • manon peperkoorn
  Manon Peperkoorn, juni 2021
  Deze tweedaagse, samen met de dag van Luk, zijn echt een feestje voor mij. Persoonlijk is het als thuiskomen naar wie ik ben en leven vanuit de positieve energie. Ik heb echt persoonlijk ervaren hoeveel veerkracht het geeft om inzicht te hebben in je talenten. Ik wens dan ook elk kind, maar ook ouder, leerkracht, opa en oma toe, om hun talenten te ontdekken.
  karin sperber
  Karin Sperber, juni 2021
  In een positieve setting ervaren, hoe fijn het is om van de kracht uit te gaan die elk mens bezit, noem ik fluisteren maar juichen! Van deze opleiding word je blij! Ik gun elk mens deze blik op de wereld!
  annemarie de jong
  Annemarie de Jong, juni 2021
  Wat een inspirerende cursus! Het heeft me aan het denken gezet hoe ik anders naar kinderen kan kijken. Ik wil mijn nieuwsgierigheid gebruiken om talenten te ontdekken en kinderen in hun kracht te zetten. Door deze cursus heb ik mijn eigen talenten beter in beeld gekregen. Zo kan ik me vol enthousiasme geven voor de kinderen in mijn klas en mijn omgeving.
 • carla roebroeck
  Carla Roebroeck, juni 2021
  Ik gun iedereen in onderwijsland deze tweedaagse opleiding. Omdat het energiegevend is om vanuit een waarderende insteek naar kinderen en collega’s te kijken. De talenten benadering maakt het concreet en direct toepasbaar. “Wat maakt jou blij” is de basisvraag. En mijn ervaring is dat het mij enorm blij maakt. En ik ben niet de enige! Deze benadering kan het schoolklimaat vele malen positiever maken!
  wencke van de westerlo
  Wencke van de Westerlo
  Ik heb geleerd om op een andere manier achter gedrag te kijken. Hoe kan ik dit gedrag op een positieve manier omdraaien voor het kind? Deze cursus laat je groeien om het te kunnen inzetten bij anderen en bij kinderen. Deze manier van kijken is een kadootje voor elk kind.
  lucretia verweij
  Lucretia Verweij, juni 2021
  Ik vond de opleiding tot Kindertalentenfluisteraar zo waardevol. Heerlijk om te ontdekken hoe je naar talent mag kijken, dat het echt niet gaat om goed je ergens in bent. Waar word je blij van? En wat kost geen enkele moeite? Dat is talent! En dan blijk je er zomaar veel te hebben. Ik gun ieder kind een talentenfluisteraar! Bedankt Els en Luk voor de inspirerende dagen!
169
Data in Lier
talentgedreven werken locatie lier
4 en 18 juni 2024
Lier
Aanmelden en betalen
16 en 24 september 2024
Lier
Aanmelden en betalen
8 en 18 november 2024
Lier
Aanmelden en betalen
2 en 9 december 2024
Online
Aanmelden en betalen
data voorjaar 2025 volgen nog
Lier
Aanmelden en betalen

Onze webshop

In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt om meer te weten, te leren of toe te passen. Ben je een bezoeker uit Nederland en wil je graag materialen bestellen die je in NL wil laten versturen, ga dan naar www.blijmetmijacademie.nl
Blij met Mij Academie © 2024 Een talentenbundeling van Grootsklein (NL) en Cominz (BE)
Top crossmenu