Studiedagen en lezingen

Onderstaande onderwerpen vormen de kern van onze studiedagen en lezingen. We kunnen in samenwerking met ons professionele netwerk ook andere onderwerpen verzorgen. Vorm, duur en locatie stellen we helemaal in overleg vast. Neem met ons contact op om hierover te overleggen. We komen graag in gesprek.

Hoe leer ik talentgedreven onderwijs geven?

Wie talentgedreven onderwijs wil geven zal tijdens deze studiedag ervaren hoe je praktisch aan de slag kan gaan. We gaan samen op zoek naar de talenten van leerkrachten en de kinderen. Het gaat niet over “mijn kind kan goed voetballen”, maar wel over “wat maakt dat mijn kind goed kan voetballen?” Wat is zijn / haar rol in het spel en wat maakt dat hij/zij daar precies een speciale bijdrage in levert? Waar haalt hij / zij energie uit? Deze vragen en nog veel meer nodigen ons uit om anders te kijken naar datgene wat ons kind authentiek maakt, met zijn of haar dieper liggende talenten.
Deze studiedag geeft praktische tools, werkvormen, verhalen, woorden, tips, … die je kunt inzetten in jouw werken met kinderen.

Kijken achter het gedrag van het kind.

Tijdens deze studiedag gaan we samen op zoek naar het authentieke kind dat schuilgaat achter het soms moeilijk (aanmatigend, angstig, clownesk, agressief, onwillig…) gedrag dat we vaak te zien krijgen en waarmee we niet altijd raad weten. Je krijgt ook handvatten aan om hiermee om te gaan.

Vanuit de visie van oplossingsgericht en talentgedreven werken en waarderend onderzoek is dit een interactieve studiedag met korte stukjes stevig onderbouwde theorie, afgewisseld met concrete oefeningen!

Hoe een leer-kracht zijn

Onze webshop

In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt om meer te weten, te leren of toe te passen. Ben je een bezoeker uit Nederland en wil je graag materialen bestellen die je in NL wil laten versturen, ga dan naar www.blijmetmijacademie.nl
Blij met Mij Academie © 2024 Een talentenbundeling van Grootsklein (NL) en Cominz (BE)
Top crossmenu