Inspiratie video's

Het creëren van een groeimindset bij de kinderen is een van de grootste uitdagingen voor ouders geworden. Met onze favoriete video's over een groeimindset met kinderen op één plek, kun je gemakkelijk delen wat er nodig is om te ontsnappen aan middelmatigheid en de stress die dat met zich meebrengt om je kind te helpen uit te groeien tot een volwassene die niet wankelt onder druk of opgeeft als dingen niet gaan zoals zij willen.

Groeidenken

Bekijk deze video's met je kinderen om te ontdekken hoe hun hersenen groeien, wat belangrijk is om de hele dag te doen, zelfs als je je verveelt, en het belang van geluk!
Els Pronk: Kijken achter het gedrag
Wanneer kinderen gedrag vertonen dat wij lastig of ongewoon vinden, dan is er vaak iets aan de hand, wat ze niet op een andere manier kunnen duidelijk maken. Onze opgave als volwassenen is dan om áchter het gedrag te kijken, op onderzoek uit te gaan naar datgene wat er werkelijk voor het kind op dat moment speelt.
Carol Dweck: Praise - Mindset - Trevor
Stel je voor dat je kind slimmer, wijzer en succesvoller kan worden dan jij ooit zult zijn. Zou dat niet alles veranderen? Stel je nu eens voor dat ze het doen met vriendelijkheid, veerkracht, motivatie om te leren...alles is mogelijk!
Groeidenken in mensentaal
Er zijn twee manieren waarop je hersenen informatie kunnen interpreteren: 1) wanneer je denkt dat iets geen inspanning vereist, kun je je meer richten op structureel begrip of associatief leren; 2) wanneer je gelooft dat iets een investering van tijd, concentratie en inspanning vereist (d.w.z. "werk"), wetende dat een antwoord uit jezelf moet komen in plaats van externalisatie voor juiste antwoorden, zal probleemoplossing zich snel ontwikkelen binnen bepaalde gebieden van de hersenen - dit type denken moedigt een persoonlijke groeimindset aan.

Onze webshop

In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt om meer te weten, te leren of toe te passen. Ben je een bezoeker uit Nederland en wil je graag materialen bestellen die je in NL wil laten versturen, ga dan naar www.blijmetmijacademie.nl
Blij met Mij Academie © 2024 Een talentenbundeling van Grootsklein (NL) en Cominz (BE)
Top crossmenu