Talentgedreven werken als ondersteuning bij trauma's

Hoe ga jij als leerkracht, als begeleider met trauma om?

Als je werkt met kinderen, jongeren, volwassen collega’s en ouders dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat traumatische gebeurtenissen bij het leven horen. Een ouder, van een leerling in je klas, sterft. Een collega heeft een ongeluk. Een kind valt en heeft een arm gebroken. Het kind zelf kan het wel aan maar het beste vriendje is helemaal van zijn melk omdat hij het zag gebeuren, ….

Je hebt ongetwijfeld ook al gemerkt dat een gebeurtenis voor de ene als traumatisch beleefd wordt en voor de andere niet. Traumagerelateerd gedrag laat zich dan zien. Hoe kunnen we dit herkennen en hoe kunnen we achter dit gedrag kijken?

In deze opleiding geven we je inzicht in hoe trauma werkt en wat jij vanuit het gedachtegoed van talentgedreven werken wel kan doen zonder dat je therapeutisch gaat werken.

De meest recente inzichten in traumawerking geven aan dat veerkracht zo van belang is bij traumaverwerking. 

Dit is het stuk waarin we zeer zinvol werk kunnen verrichten en dat uit het therapeutische werkveld blijft maar wel heel ondersteunend werkt.

Wil je hier graag meer over weten?

Onze webshop

In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt om meer te weten, te leren of toe te passen. Ben je een bezoeker uit Nederland en wil je graag materialen bestellen die je in NL wil laten versturen, ga dan naar www.blijmetmijacademie.nl
Blij met Mij Academie © 2024 Een talentenbundeling van Grootsklein (NL) en Cominz (BE)
Top crossmenu