Talentgedreven leiding geven in het onderwijs

Brandt het licht van jouw vuurtoren?

We kunnen naar onderwijs kijken aan de hand van de metafoor van de vuurtoren en de kleine scheepjes en de woelige zee. Onze kinderen, jongeren zijn allemaal scheepjes die op volle zee gaan, de maatschappij in gaan. Om zich goed te ontwikkelen, zodat ze de avonturen en de uitdagingen kunnen ontdekken, is het belangrijk dat ze een veilige haven hebben waar ze kunnen aanmeren, tot rust komen, kunnen leren, kunnen oefenen vooraleer ze de wijde zee op gaan.

Daarom is het belangrijk dat zowel directies als leerkrachten er zijn als vuurtorens waar het licht brandt. Pas als het licht brandt, kan de vuurtoren richting, sturing geven en kunnen scheepjes er zich op oriënteren. Om het licht in de vuurtoren te laten branden is leiderschap nodig.

Onze webshop

In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt om meer te weten, te leren of toe te passen. Ben je een bezoeker uit Nederland en wil je graag materialen bestellen die je in NL wil laten versturen, ga dan naar www.blijmetmijacademie.nl
schermafbeelding 2020 04 01 om 11.42.06

Ontdek je persoonlijk leiderschap.

Vanuit het model van impeccable leadership geven we leerkrachten en directies handvatten in hoe groepsdynamieken werken en hoe er persoonlijk leiderschap opgenomen kan worden. Wat het effect ook is als een leerkracht, directie bewust inzet op verbinding, engagement om zo de intrinsieke motivatie om te leren en te kunnen zijn wie je bent, te voeden.
Een leerkracht die authentiek voor de klas staat, heeft een inspirerend effect. Authentiek wil zeggen bewust van eigen talenten, en tegelijk ook moedig om eigen kwetsbaarheid te tonen. Net die combinatie van sterktes en kwetsbaarheid zorgt voor stevigheid van binnenuit.
Deze opleiding wordt om maat gemaakt omdat net iedere school een ander verhaal heeft en deze opleiding heel procesmatig is. Deze opleiding is voorzien voor directies, leerkrachten en begeleiders. Je hoeft geen leidinggevende functie te hebben om persoonlijk leiderschap neer te zetten.
Deze opleiding geeft heel veel inzicht in je eigen proces. Je sterktes, je kwetsbaarheden en hoe deze verenigen in een krachtig, authentiek geheel. Het geeft inzicht in handvatten in groepsdynamieken en hoe je heel gericht kan werken aan relatie, verbinding. En hoe vanuit die relatie, de intrinsieke motivatie, het engagement kan groeien en jongeren zich kunnen oriënteren in hun ontwikkelingsproces.

Neem contact en dan kijken we samen met jou hoe dit aanbod bij jullie school en team kan passen.
Vraag je offerte aan

Onze webshop

In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt om meer te weten, te leren of toe te passen. Ben je een bezoeker uit Nederland en wil je graag materialen bestellen die je in NL wil laten versturen, ga dan naar www.blijmetmijacademie.nl
Blij met Mij Academie © 2024 Een talentenbundeling van Grootsklein (NL) en Cominz (BE)
Top crossmenu