Kindertalentenfluisteraar

3 Daagse opleiding: 2 dagen “talentgedreven werken met kinderen”
+ 1 dag “Kiezen voor talent van kinderen”.

De kindertalentenfluisteraar

Elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent. Talent gaat niet over het uitblinken in een bepaalde activiteit maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie.

Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent, anderen kunnen hen helpen om zich bewust te worden van hun talent. Dat is precies wat een kindertalentenfluisteraar doet. Kinderen helpen om hun talenten te benoemen. We dromen ervan dat elk kind dat in Vlaanderen, Nederland en uiteindelijk de hele wereld geboren wordt, zijn talenten kan leren kennen op een zeer laagdrempelige manier. Het zou een basisrecht van elk kind moeten zijn.

Een kindertalentenfluisteraar in elke gemeente in Nederland en Vlaanderen, daar gaan wij voor!
kindertalentenfluisteraar els pronk aangepast
Voor wie?
Iedereen die dat wil kan een kindertalentenfluisteraar worden! Een geïnteresseerde ouder, leraar, kindercoach, pedagoog, ..
Doel?
De opleiding is ook bedoeld om je eigen focus rondom het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talenbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?

Een kindertalentenfluisteraar is iemand die het erg leuk vindt om talentgesprekken te voeren met kinderen. Zo’n gesprek zorgt ervoor:

 • Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen zodat zij meer veerkracht en weerbaarheid ontwikkelen.
 • Dat kinderen zich bewust worden dat talent niet gaat over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar dat het juist gaat over activiteiten die je leuk vindt, die je voldoening geven, en die maken dat de tijd vliegt
 • Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen aan de hand van o.a. het materiaal dat we hebben ontwikkeld om op zo’n manier bij te dragen tot een positief zelfbeeld, meer veerkracht en weerbaarheid

Zo kan elk kind beter omgaan met de uitdagingen die op hun pad liggen!

Waar en wanneer je een talentgesprek doet hangt af van wie jij zelf bent. Je kan de competenties als kindertalentenfluisteraar gebruiken in jouw professionele activiteit, een pop-up organiseren in een bibliotheek of een andere plaats dat dicht bij jou aanleunt.

We dromen ervan dat elk kind dat in Vlaanderen, Nederland en uiteindelijk de hele wereld geboren wordt, zijn talenten kan leren kennen op een zeer laagdrempelige manier. Het zou een basisrecht van elk kind moeten zijn.

Meer info vind je ook op www.kindertalentenfluisteraar.com

Inhoud 2-daagse
Inhoud 1-daagse
logo kindertalentenfluisteraar
Lesgevers
In Vlaanderen (Lier) wordt deze opleiding verzorgd door Elke Busschots, in Nederland (Driebergen) door Els Pronk
Kosten
€425,- excl. 21% btw, incl talentenkaarten, koffie, thee en lunches. De dagen starten om 9.30 uur, met inloop vanaf 9.15 uur, tot 17 uur.

Talentgedreven werken met kinderen

Wat is de theorie achter talentgedreven werken en groeidenken?
Hoe neem je een talentinterview af?
Hoe gebruik je de talentkaartjes en vele andere talent-werkvormen?
Hoe gebruik je groeitaal en groeizinnetjes?
Hoe ontdek je talent áchter gedrag dat het eerst in het oog springt?
Hoe betrek je de kring van een kind in het ontwikkelingsproces?

Kiezen voor talent van kinderen bij Luk Dewulf

Je leert je eigen talenten kennen en benoemen
Je leert nog meer de talenten te begrijpen en herkennen
Je leert de technieken om een talentgesprek met kinderen te kunnen voeren
basis voor mezelf kindertalentenfluisteraar
Lesgevers
Luk Dewulf
Kosten
€225,- excl. 21% btw
19
Data in Driebergen
169
Data in Lier
12 & 19 april 2021
Deze data zijn vol, je kunt je niet meer aanmelden. Je kunt wel een mailtje sturen, zodat we je op de wachtlijst kunnen plaatsen.
7 & 27 mei 2021
Deze data zijn vol, je kunt je niet meer aanmelden. Je kunt wel een mailtje sturen, zodat we je op de wachtlijst kunnen plaatsen.
7 & 25 mei 2021
Deze data zijn vol, je kunt je niet meer aanmelden. Je kunt wel een mailtje sturen, zodat we je op de wachtlijst kunnen plaatsen.
10 & 17 september 2021
(Live in Lier / indien Corona maatregelen online)
Aanmelden en betalen TGW september 2021
23 sept & 7 oktober 2021
(Live in Lier / indien Corona maatregelen online)
Aanmelden en betalen TGW oktober 2021
19 & 26 november 2021
(Live in Lier / indien Corona maatregelen online)
Aanmelden en betalen TGW november 2021
7 & 14 december 2021
Online
Aanmelden en betalen TGW december 2021
 • manon peperkoorn
  Manon Peperkoorn, juni 2021
  Deze tweedaagse, samen met de dag van Luk, zijn echt een feestje voor mij. Persoonlijk is het als thuiskomen naar wie ik ben en leven vanuit de positieve energie. Ik heb echt persoonlijk ervaren hoeveel veerkracht het geeft om inzicht te hebben in je talenten. Ik wens dan ook elk kind, maar ook ouder, leerkracht, opa en oma toe, om hun talenten te ontdekken.
  karin sperber
  Karin Sperber, juni 2021
  In een positieve setting ervaren, hoe fijn het is om van de kracht uit te gaan die elk mens bezit, noem ik fluisteren maar juichen! Van deze opleiding word je blij! Ik gun elk mens deze blik op de wereld!
  annemarie de jong
  Annemarie de Jong, juni 2021
  Wat een inspirerende cursus! Het heeft me aan het denken gezet hoe ik anders naar kinderen kan kijken. Ik wil mijn nieuwsgierigheid gebruiken om talenten te ontdekken en kinderen in hun kracht te zetten. Door deze cursus heb ik mijn eigen talenten beter in beeld gekregen. Zo kan ik me vol enthousiasme geven voor de kinderen in mijn klas en mijn omgeving.
 • carla roebroeck
  Carla Roebroeck, juni 2021
  Ik gun iedereen in onderwijsland deze tweedaagse opleiding. Omdat het energiegevend is om vanuit een waarderende insteek naar kinderen en collega’s te kijken. De talenten benadering maakt het concreet en direct toepasbaar. “Wat maakt jou blij” is de basisvraag. En mijn ervaring is dat het mij enorm blij maakt. En ik ben niet de enige! Deze benadering kan het schoolklimaat vele malen positiever maken!
  wencke van de westerlo
  Wencke van de Westerlo
  Ik heb geleerd om op een andere manier achter gedrag te kijken. Hoe kan ik dit gedrag op een positieve manier omdraaien voor het kind? Deze cursus laat je groeien om het te kunnen inzetten bij anderen en bij kinderen. Deze manier van kijken is een kadootje voor elk kind.
  lucretia verweij
  Lucretia Verweij, juni 2021
  Ik vond de opleiding tot Kindertalentenfluisteraar zo waardevol. Heerlijk om te ontdekken hoe je naar talent mag kijken, dat het echt niet gaat om goed je ergens in bent. Waar word je blij van? En wat kost geen enkele moeite? Dat is talent! En dan blijk je er zomaar veel te hebben. Ik gun ieder kind een talentenfluisteraar! Bedankt Els en Luk voor de inspirerende dagen!

Onze webshop

In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt om meer te weten, te leren of toe te passen. Ben je een bezoeker uit Nederland en wil je graag materialen bestellen die je in NL wil laten versturen, ga dan naar www.blijmetmijacademie.nl
Blij met Mij Academie © 2024 Een talentenbundeling van Grootsklein (NL) en Cominz (BE)
Top crossmenu