Trauma en hechting bezien vanuit talent en veerkracht

Jouw houding als begeleider centraal.
Deze tweedaagse Trauma en hechting is een vervolgopleiding op Talentgedreven Werken met Kinderen en de opleiding tot Kindertalentenfluisteraar

Bouwen aan veerkracht en zelfvertrouwen

Er is steeds meer aandacht voor kinderen die traumagerelateerd gedrag laten zien. We ontmoeten daarmee telkens gedrag dat kinderen ervoor zetten. Hoe kunnen we ook bij traumagerelateerd gedrag erachter kijken? Op welke manier kunnen we bijdragen aan de heling van de trauma’s van deze kinderen, zonder met hun trauma aan het werk te gaan? Deze vragen dienen zich meer en meer aan.

Jouw houding als begeleider centraal

Door nadrukkelijk te kiezen voor een positieve insteek en tevens ruimte te maken voor wat moeilijk is en wat vast zit, ontstaat er heling bij trauma’s. De attitude van de begeleider is daarin van het grootste belang.
Deze aanpak werkt in de individuele begeleiding van kinderen en hun ouders, maar ook in de klas en in de Blij met mij!-training.
schermafbeelding 2017 02 08 om 19.44.43
Wat?

Blij met mij! en Talentgedreven Werken met Kinderen bouwen we aan veerkracht en zelfvertrouwen. Dat zijn fijne resultaten, die ook nog eens een helend effect hebben op diep ingeslepen patronen, zoals bijvoorbeeld trauma’s.

Een ander effect is dat er veel ten goede verandert aan de relaties in de kring van een kind. Daar waar kinderen en hun ouders soms niet veilig gehecht zijn, kunnen ze zich vanuit zelfvertrouwen opnieuw en sterker hechten aan elkaar.

Doelstellingen
Gedurende deze dagen:
 • Leer je naar trauma te kijken door de talentenbril.
 • Leer je over de verschillende delen (theorie van Rupert), en hoe die gerelateerd zijn aan onze talenten.
 • Leer je nog beter áchter het gedrag te kijken en te ontdekken of je met trauma te maken hebt.
 • Leer je dat hechting een levenslang helend proces is, en hoe je dat vanuit het talentgedreven werken kunt stimuleren.
 • Krijg je allerlei praktische tools mee die je direct in je werk kunt gebruiken.
 • Leer je nog beter begrijpen dat jouw attitude cruciaal is.
Concreet
Het is van het grootste belang om je realiseren dat ons werk heel vaak nauw verbonden is met trauma en een onveilige hechting. Dat vraagt om kennis, grote zorgvuldigheid en professionaliteit in je aanpak naar ouders en kinderen.
Aanmelden
talentgedreven werken met kinderen je kind terug gelukkig en goed in vel blij met mij academie
Data:
 • in (Langbroek) Driebergen:
  • 12 en 19 juni 2023
 • in Hilvarenbeek:
  • 7 & 8 september 2023
Kosten
€425,- excl. 21% btw, incl lunch, koffie, thee en versnaperingen. De dagen starten om 9.30 uur, met inloop vanaf 9.15 uur, tot 17 uur.
Begeleiding
Els Pronk

Praktisch

Om de opleiding succesvol af te ronden neem je deel aan alle bijeenkomsten en doe je tussentijdse opdrachten in je eigen praktijk.

Ervaringen

“Ik heb nu ondertiteling gekregen voor de wijze waarop ik al langere tijd werk”
“Het heeft me zoveel meer inzichten en handvatten gegeven over hoe ik kinderen met dagdagelijkse trauma’s weer meer op de goede weg kan krijgen”
“Ik realiseer mij nu nog meer hoe werken vanuit talent bouwt aan een veilige hechting en voor mij is dat de basis van alles”

Voorwaarde

Onze webshop

In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt om meer te weten, te leren of toe te passen.
Blij met Mij Academie © 2023 Een talentenbundeling van Grootsklein (NL) en Cominz (BE)
Top crossmenu