De opleiding is bedoeld om in je school een gemeenschappelijke taal te gebruiken rond het herkennen en het stimuleren van talent. Door leraren zelf te laten ervaren waar hun talenten liggen, gaan ze die talenten ook meer gaan inzetten. Het schoolteam kan op die manier door de talentenbril naar elkaar gaan en naar de leerlingen gaan kijken. De opleiding heeft ook als doel om praktische handvatten mee te geven die in de dagdagelijkse praktijk kunnen ingezet worden.
Een kindertalentenfluisteraar is iemand die het erg leuk vindt om talentgesprekken te voeren met kinderen. Zo’n gesprek zorgt ervoor:
- Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen zodat zij meer veerkracht en weerbaarheid ontwikkelen.
- Dat kinderen zich bewust worden dat talent niet gaat over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar dat het juist gaat over activiteiten die je leuk vindt, die je voldoening geven, en die maken dat de tijd vliegt
- Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen aan de hand van o.a. het materiaal dat we hebben ontwikkeld om op zo’n manier bij te dragen tot een positief zelfbeeld, meer veerkracht en weerbaarheid
Zo kan elk kind beter omgaan met de uitdagingen die op hun pad liggen!
Waar en wanneer je een talentgesprek doet hangt af van wie jij zelf bent. Je kan de competenties als kindertalentenfluisteraar gebruiken in jouw professionele activiteit, een pop-up organiseren in een bibliotheek of een andere plaats dat dicht bij jou aanleunt.
We dromen ervan dat elk kind dat in Vlaanderen, Nederland en uiteindelijk de hele wereld geboren wordt, zijn talenten kan leren kennen op een zeer laagdrempelige manier. Het zou een basisrecht van elk kind moeten zijn.
Meer info vind je ook op www.kindertalentenfluisteraar.com